Transkreacija

TRANSKREACIJA

specijalizirana usluga u marketinškoj i kreativnoj industriji

Transkre... što? Prvi put čujete? Nije ni čudo. Transkreacija je relativno nova usluga prijevoda za marketinšku i kreativnu industriju. Ne brinite se ako dosad niste čuli za nju. Nakon što pročitate ovaj tekst do kraja saznat ćete što je transkreacija i zašto je važna.

 

Što je transkreacija?

Transkreacija je vrsta prijevoda marketinških tekstova i poruka s jednog jezika na drugi uzimajući u obzir njihovu namjenu, stil, ton i kontekst. Pri transkreaciji marketinške se poruke prilagođavaju kultorološkim i sociološkim obilježjima ciljnog i lokalnog tržišta. 

Uspješno prevedena i prilagođena marketinška poruka prenosi jednake osjećaje i smisao kao i poruka na izvornom jeziku.

Transkreacija, osim poznavanja jezika i vještine prevođenja, uključuje i smisao za marketinško i kreativno razmišljanje, copywriting, poznavanje ciljnog tržišta i razumijevanje lokalnih običaja.

 

Zašto je važna transkreacija ?

U današnjem globalnom gospodarstvu marketinška industrija suočava se s posebnim izazovima. Uspješne marketinške poruke apeliraju i na razum i na osjećaje, a uspješne marketinške strategije ruše jezične i kultorološke prepreke.

I tu dolazi do izražaja važnost transkreacije. Marketinška poruka koja ne poštuje lokalne vrijednosti, kulturu, uvjerenja ili tradiciju može negativno utjecati na ciljno tržište, a time i na prodajne rezultate.

Želite li da vaše marketinške poruke budu uspješno prevedene i dobro prilagođene hrvatskom jeziku i kulturi, pošaljite nam dokumente koje trebate prevesti e-poštom. Ubrzo ćemo vam poslati preciznu ponudu s cijenom i rokom isporuke.

E-adresa za sva pitanja o transkreaciji

NAŠI KLIJENTI O NAMA

Iva is a consummate professional, accurate, reliable, responsive and confident about meeting tight deadlines. Therefore, I highly recommend her services in her language combinations.

Katarina Radojević Mitrović

Very professional and nice. Would definitely work with her again!

Vlad Modan

Iva was a pleasure to work with. She helped deliver a high quality legal document to our client in a very tight turn around. Great communication skills as well. We’ll definitely be working with her on our future Croatian translation needs!

Kunal VI

Great translator, attention to detail and delivered before deadline.

Solomon Hayder

Great linguist and highly recommended. Thanks, Iva.

Luis Perez

It has been a pleasure working with Iva: she is very professional, reliable, and knowledgeable. She has always provided excellent response and service. We highly recommend her.

Irina Nanu